Samsung ili iPhone - Koji telefon odabrati?

Samsung ili iPhone

Samsung ili iPhone - Koji telefon odabrati?

Večito pitanje, da li kupiti Android ili iPhone telefon? Koji telefon ima bolje performanse i koji je telefon jednostavniji za svakodnevno korišćenje? Testiranja novih Samsung Galaxy S9 i S9+ uređaja su rangirali displej i kameru kao bolju, ali kada je reč o performansu samog uređaj – iPhone X je ubedljivi pobednik. A11 čip iPhone X je pobedio u svakom testu između Android i iPhone uređaja. Kompanija Samsung koristi dva odvojena čipa u svom Galaxy uređaju (Exynos 9810 i Snapdragon 845 od Qualcomm). Exynos 9810 čip se pokazao kao bolji od Snapdragon 845, ali ni u jednom slučaju ne nadmašuje Apple A11 bionički čip. Kada je reč o performansu grafike, iPhone X je isto izašao kao pobednik u odnosu na Samsung čipove. Rezultati testova se mogu pročitati opširno na sajtu AnandTech-a, ali je jasno da Samsung Android telefoni i dalje ne mogu da dorastu performansama iPhone telefona.

Pokušali smo da Vam pomognemo u odabiru telefona između dve najpopularnije marke na svetu. Ali, složićete se, telefon je postao stvar prestiža, zar ne?

Još jedna oblast u kojoj Samsung uređaji ne mogu da pariraju iPhone uređajima je - prepoznavanje lica. Galaxy S9 i S9+ i dalje koriste 2D parametre za prepoznavanje lica i zenica, dok Apple ima 3D tehnologiju za skeniranje lica. Nadamo se da smo Vam barem malo olakšali oko izbora novog mobilno telefona i da se lakše odlučite za iPhone ili Samsung telefon.

0 komentara

Ostavite komentar

Facebook objave
O nama

Trudimo se da se svojim znanjem, veštinama, ažurnošću, odgovornošću i garancijama izdvojimo od konkurencije.

Pretplatite se

Budite u toku sa novostima,
najnovijim Blog tekstovima,
aktuelnim ponudama i uslugama,
akcijskim cenama za izradu sajta...

Kontaktirajte nas