Facebook je 2004. godine napravio student Harvarda Mark Zuckerberg kada je imao samo 19 godina. Posle toga je krenula histerija, pa danas skoro svako ima svoj profil na ovoj popularnoj društvenoj mreži.

1. Posle prvog meseca svi šmekeri sa Harvarda bili su registrovani, a posle par meseci i veliki broj studenata drugih fakulteta.
2. Facebook zajedno sa najmanje 50 najvećih Internet sajtova prati sve vaše online aktivnosti. Ako ste mislili da to što sedite sami u sobi i pretražujete sadržaje po internetu i da niko ne zna, varate se!
3. Mark Zuckerber je najmlađi milijarder na svetu. Oko 30 odsto deonica Facebooka je u njegovom vlasništvu što vredi oko 1,5 milijardi dolara.
4. Odbio je pre par godina da proda Facebook za skoro milijardu dolara. I nije se pokajao.
5. Facebook je prepustio 1,6 odsto deonica Microsoft-u za 240 miliona dolara. To znači da Microsoft ima pristup svim informacijama na Facebook-u.

Da li ste i Vi jedan od Facebook korisnika?

6. Zašto Facebook vredi toliko? Zato što je prepun privatnih informacija o svim aktivnim korisnicima. Facebook zna šta volite, zašto to volite i gde to kupujete…
7. Kako Facebook ume da vam ponudi reklamu koja vas zanima? Zato što ima dovoljno informacija o vama i vašim preferencijama.
8. Facebook je po zakonima EU potpuno nelegalan zato što krši sva moguća ljudska prava. Ali, pošto je smešten u Americi, to ne predstavlja nikakav problem.
9. Facebook je uneo revoluciju u sistem globalnog poslovanja, omogućavajući razvoj najnaprednijeg sistema direktnog marketinga na svetu. Time što ga koristite i vi ste deo globalne cyber ekonomije.
10. Facebook će i ako obrišete profil sa partnerskim sajtovima nastaviti da prati vaše aktivnosti na internetu.