Pošalji upit
ProWeb

IT trendovi

google-maps

Google Maps – Trikovi koje niste znali

Google Maps koristi veliki broj korisnika i oslanja se na ovu vrstu usluge pronalaženja adresa, objekata, lokacija, kao i navigacije. Ipak osim pronalaženja adresa Google Maps nudi još neke zanimljive stvari za koje možda niste znali.

Putovanje kroz vreme

Opcija Street view koja je jedan od boljih dodataka servisu Google Maps na određenim lokacijama omogućava “putovanje kroz vreme“. Kada gledate neke ulice, u levom gornjem uglu će se pojaviti opcija da “premotate“ izgled ulice i vidite kako je ona izgledala nekoliko godina unazad.

Napravite svoje mape

Kada se ulogujete u ovaj servis, kliknite na “My Places“ koji se nalazi u dnu stran i tada kliknite na “create map“. Tu možete da sami označavate bitne lokacije, pravite posebne rute i osvetlite pojedine regione. Ovakve mape možete da podelite sa svojim prijateljima ili da ih čuvate na Google Drive-u.

Linija između Google Maps i Google Earth postaje sve manja, pa je kombinacijom ova dva servisa moguće “leteti“ kroz svet. Kliknete na “Earth“ u donjem levom uglu, dobijate “Tilt the View“ u donjem desnom uglu. Sada samo držite ctrl i možete da “letite“ kroz ceo svet koristeći miša.

Izmerite bilo koju razdaljinu

Desnim klikom na internet verziju Mapa dobićete padajući meni u kom se nalazi opcija “Measure distance“. Tada samo postavite tačke na lokacijama među kojima želite da izmerite razdaljinu.

Ukoliko već niste imali prilike da odete na neko zanimljivo mesto, to možete učiniti preko Google Mapa i na taj način barem malo sebi dočarati kako to izgleda :-).

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Još tekstova

posetioci-na-sajtu

Zadržite posetioce na sajtu

Kako bi Vaš sajt bio posećeniji i doprineo više Vašoj kompaniji možete preduzeti nekoliko malih stvari koje će Va
Pročitaj više
prebacivanje-sajta-na-novi-domen

Prebacivanje sajta na novi domen ili hosting

Ukoliko iz nekog razloga imate potrebu da promenite domen, a želite da sadržite postojeći sajt, nije nikakav problem,
Pročitaj više