Pošalji upit
ProWeb

IT trendovi

optimizacija-sajta

Optimizacija sajta

Optimizacija web sajta može da poveća rangiranje Vašeg sajta na pretraživačima ili da optimizacijom performansi obezbedi da Vaš sajt radi brzo. Saznajte kako pretraživači rangiraju sajtove i otkrijte ključne reči koje privlače nove posetioce na Vaš sajt.

Ubacivanje meta i naslovnih tagova

Unošenjem HTML metaoznaka ne menja se sadržaj vidljiv na sajtu, ali oni postoje samo za pretraživače. Postavite title tag na vrhu svake stranice da identifikuje ukupan sadržaj tog dokumenta. Napišite tačne meta description tag-ove, jer se njima koriste pretraživači da opišu sajt u rezultatima pretrage. Dodajte meta oznaku ključnih reči za svaku stranicu.

Iztražite ključne reči

Identifikujte ključne reči vezane za sadržaj Vašeg sajta. To mogu biti interesantni termini za pretragu koji dovode ljude na Vaš sajt, a mogu se koristiti i kada je u pitanju izrada sajtova. Reči se odnose na celokupnu temu web stranice. Ako niste sigurni koje ključne reči su popularni termini pretrage, postoje servisi koji mogu pomoći u ocenjivanju reči koje se najčešće traže na pretraživačima. Neki od njih mogu biti KeywordSpy or WordTracker. Ja lično najviše volim da koristim Google AdWords: Keyword Planner.

Alt tagovi na slikama zapravo predstavljaju pretraživačima šta je na slici, jer oni ne mogu na drugi način otkriti šta je na Vašim slikama. Trudite se da imate precizne opise na svojim slikama.

Ovo su samo neki faktori koji mogu uticati na optimizaciju Vašeg sajta, ali pre svega moramo znati da je to dugotrajan, mukotrpan i spor proces, tako da ne možemo očekivati rezultate munjevitom brzinom. Sve promene koje se izvode na stranicama, videće se na rezultatima pretrage tek nakon izvesnog vremena. Zbog toga je potrebno optimizaciju izvoditi pažljivo, a poduhvate ne izvoditi odjednom u nizu, već jednu po jednu, kako bi mogli pratiti efekte optimizacije sajta. Na kraju možemo dodati da se takoreći „visokim plasmanom“ na pretraživačima smatra neko od 30 mesta, iz razloga jer veliki broj korisnika pretraživača ne pretražuje dalje od 3 stranice, a pretraživači po stranici prikazuju 10 rezultata. Kada je u pitanju Srbija, za većinu prosečnih ključnih reči prva stranica rezultata pretrage je realan cilj. Ovo su samo neki detalji na koje treba obratiti pažnju kada je optimizacija sajta u pitanju i stavke koje će pomoći da se bolje rangirate u Google pretrazi.

Osvežavajte svoj sadržaj na sajtu. Dobar web sajt se vremenom osvežava novim sadržajem i to je bitan faktor koji utiče na vraćanje korisinika ponovo na sajt. To če zauzvrat dovesti do višeg rang na listi pretraživača. Prilikom pisanja novih sadržaja, imajte na umu da svaka strana treba da ima najmanje 250 reči.

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Još tekstova

posetioci-na-sajtu

Zadržite posetioce na sajtu

Kako bi Vaš sajt bio posećeniji i doprineo više Vašoj kompaniji možete preduzeti nekoliko malih stvari koje će Va
Pročitaj više
prebacivanje-sajta-na-novi-domen

Prebacivanje sajta na novi domen ili hosting

Ukoliko iz nekog razloga imate potrebu da promenite domen, a želite da sadržite postojeći sajt, nije nikakav problem,
Pročitaj više