Kada se opredelite za izradu sajta ili Web prezentacije na internetu, neophodno je da tome pristupite jako odgovorno i da shvatite da je tu sadašnjost i budućnost poslovanja i da će to biti ogledalo Vaše firme, Vašeg poslovanja, Bloga, o čemu god da se radi. Potrebno je da detaljno i korenito uputite firmu koja radi sajt o načinu poslovanja, o Vašim ciljevima i dostignućima. Takođe, spremite gomilu materijala, teksta i slika ili ukoliko niste u mogućnosti da sve to uradite sami, uputite ih na pravi način i oni će to sigurno stručno uraditi za Vas.
Sajt mora biti funkcionalan pre svega, mora imati lep i privlačan dizajn, mora biti jednostavan i razumljiv za korišćenje, a isto tako i bogat i prepun sadržaja. Morate jasno staviti do znanja šta nudite kupcu i šta želite od druge strane, kakvu vrstu interakcije sa njima. Da li imate potrebu za online prodavnicom ukoliko se bavite nekom prodajom, da li samo želite klasičnu prezentaciju da predstavite svoje poslovanje, da li možda da se posetioci pretplate na Vaš newsletter ili neku drugu aktivnost? Sve to utiče na izgled i funkcionalnost sajta.

Posvetite se svom sajtu, to je mesto gde uvek ima prostora za izmene, za napredak, za rad, za unapređenje...

Nakon što se sajt napravi, ako mislite da je posao završen, posao tek tada počinje. To Vam otvara razne mogućnosti za dalji proboj na Google-u, da se rangirate što bolje, da se izreklamirate putem raznih kanala ili društvenih mreža. Potrebno je biti ažuran sa informacijama, ukoliko dolazi do nekih promena, redovno održavati sajt i proveravati da li je se pod kontrolom i u funkciji. Menjati sadržaj, ako je u pitanju online prodavnica, dodavati nove proizvode, ažurirati cene i opise, ako je Blog, dodavati i pisati nove i interesantne tekstove. Neka se Vaš posetilac sajta sadrži što duže, a to je najviše do Vas i do sadržaja na sajtu.