Pošalji upit
ProWeb

IT trendovi

newsletter

Za šta služi Newsletter?

Kao što i sama reč newsletter kaže, ova reč je nastala od spajanja dve reči, news i letter, što u prevodu znači novine i pismo i kao što sama reč kaže, služi da distribuira i pošalje neku vest ili informaciju publici koja nas prati i koja je zainteresovana za naše proizvode ili usluge. Naravno, ranije se ovo odnosilo uglavnom na digitalnu štampu i na novine, a u poslednje vreme se ova reč vezuje za email newsletter-e.

Kreira se publika i pravimo listu koja kasnije služi za redovna obaveštenja i informacije. Ovo je odlično ako recimo, pratite neku prodavnicu obuće i odeće i možete uvek biti u toku sa aktuelnim popustima ili novim stvarima ili pratite neku prodavnicu koja prodaje belu tehniku, pa možda baš bude na popustu nešto što ste želeli, a ne biste sami to primetili ili otišli u prodavnicu. Newsletter ne treba slati prečesto, ne treba opterećivati ljude i dosađivati im, tako ćete naići na odjavljivanje sa liste od strane korisnika ili unsubscribe, već 1-2 puta nedeljno bi bilo idealno.

Postoje mnogi servisi koji pružaju usluge slanja newsletter-a, a svakako je najpopularniji među njima mailchimp. Ukoliko se odlučite za ovakvu vrstu usluge na svom sajtu, možete nam se obratiti za povezivanje servisa, kao i za sam sadržaj i kreiranje newsletter-a.

Sve je više sajtova na kojima pri samom otvaranju sajta iskače pop up prozor da ostavi svoj email i da se pretplatimo na newsletter, što svakako daje efekta i dosta ljudi će se opredeliti na ovaj korak, pre nego da sami na sajtu traže deo gde mogu da ostave svoj email da se pretplate.

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Još tekstova

posetioci-na-sajtu

Zadržite posetioce na sajtu

Kako bi Vaš sajt bio posećeniji i doprineo više Vašoj kompaniji možete preduzeti nekoliko malih stvari koje će Va
Pročitaj više
prebacivanje-sajta-na-novi-domen

Prebacivanje sajta na novi domen ili hosting

Ukoliko iz nekog razloga imate potrebu da promenite domen, a želite da sadržite postojeći sajt, nije nikakav problem,
Pročitaj više